Το παστέλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα της ελληνικής διατροφής, γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία και την απλότητά του- αυτή η νέα, πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι θα σας εκπλήξει.
Φτιαγμένο συνήθως από σουσάμι και μέλι, αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας, φυτικών ινών και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Στη σύγχρονη εκδοχή του, όμως, μπορούμε να το απολαύσουμε και με ακόμα πιο εύκολα και υγιεινά υλικά, όπως η μπανάνα, που του προσδίδει φυσική γλυκύτητα.
Αν ψάχνεις για ένα σνακ που είναι γρήγορο στην προετοιμασία, νόστιμο και παράλληλα ωφέλιμο για τον οργανισμό σου, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Με μόλις δύο βασικά υλικά –μπανάνα και σουσάμι– μπορείς να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό παστέλι μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ιδανικό για πριν την προπόνηση, καθώς προσφέρει ενέργεια, αλλά και για το γραφείο ή τις στιγμές που χρειάζεσαι κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.
Επιπλέον, η προετοιμασία του είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή δύσκολες τεχνικές. Μέσα σε 15 λεπτά έχεις ένα θρεπτικό σνακ έτοιμο να το απολαύσεις! Δοκίμασέ το και ανακάλυψε μια υγιεινή, φυσική και γευστική απόλαυση που θα λατρέψεις!
Διάβασε τη συνταγή για το υγιεινό παστέλι χωρίς μέλι στο Bovary.gr.