Μια κλασσική ιταλική συνταγή με ριγκατόνι στο φούρνο που δεν μπορεί να πάει λάθος.
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια ιδανική επιλογή για κυρίως γεύμα, ειδικά όταν δεν θέλεις να μπλέξεις με μπελαλίδικες συνταγές και να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια νόστιμη σως, ωστόσο τα ψημένα ζυμαρικά ογκρατέν φαίνεται να είναι μια ακόμη πιο εύκολη διαδικασία καθώς απλώς προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και αφήνουμε τον φούρνο να κάνει τα μαγικά του.
Ο Σεφ Γιάννης Λουκάκος προτείνει μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή με μεσογειακές γεύσεις και αρώματα, βασισμένη στην ντομάτα, τη μοτσαρέλα, τον βασιλικό και το πεπερόνι.
Υλικά
- 500 γρ. Ριγκατόνι
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 15 γρ. πάνκο ή φρυγανιά, τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 440 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 200 γρ. πεπερόνι, σε λεπτά στίκς
- 16 γρ. βασιλικός, μόνο τα φύλλα
- μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Ριγκατόνι για 4’ με 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε 200γρ. από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, το μισό μείγμα των ζυμαρικών, προσθέτουμε μοιράζοντας σε όλο το ταψί το πεπερόνι, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του πάνκο, μοιράζουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τον μισό βασιλικό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τελείωμα προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα από πάνω και να έχουν λιώσει τα τυριά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο