Οι γιορτές πλησιάζουν και οι συνταγές γίνονται όλο και πιο παιχνιδιάρικες.
Τι πιο παιχνιδιάρικο λοιπόν, από σπιτικές καραμέλες; Παρακάτω ακολουθεί μια πανεύκολη συνταγή για σπιτικές καραμέλες βουτύρου. Μια συνταγή που θα αρέσει σε όλους, όπως άρεσε η συνταγή για τα cake pops και η συνταγή για τα σοκολατάκια Oreo.
Υλικά συνταγής για σπιτικές καραμέλες
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, συν λίγο ακόμη για το τηγάνι.
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικές καραμέλες
- Πάρτε ένα τετράγωνο σκεύος, 20χ20 εκ. και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Κατόπιν βουτυρώστε.
- Σε ένα τηγάνι συνδυάστε τη ζάχαρη, την κρέμα, το σιρόπι καλαμποκιού και το βούτυρο. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις το μείγμα φθάσει τους 120 βαθμούς (ελέγξτε με ειδικό θερμόμετρο) κατεβάστε το από τη φωτιά.
- Αμέσως βάλτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Κόψτε την καραμέλα σε μικρά ορθογώνια κομμάτια, μεγέθους της προτίμησής σας και τυλίξτε κάθε μια από αυτές σε ένα κομμάτι λαδόκολλα που θα έχετε κόψει σε κατάλληλο μέγεθος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο