Μία συνταγή για πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα που θα γίνουν ανάρπαστα.
Τα μπισκότα είναι ίσως το μοναδικό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή. Στο πρωινό, στο δρόμο για τη δουλειά, στον απογευματινό καφέ, τα μπισκότα πάντοτε ικανοποιούν τις λιγούρες μας χωρίς να μας επιβαρύνουν.
Εμείς βρήκαμε μία συνταγή για λαχταριστά αλμυρά μπισκότα τα οποία θα αναβαθμίσουν το κολατσιό σας στη δουλειά, ενώ μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν και σε μια βραδιά με κρασί, αλλαντικά και παρέα στο σπίτι.
Ιδανικά για να συνοδέψουν οποιοδήποτε γεύμα ως ένα πιο γευστικό υποκατάστατο του ψωμιού, των κράκερ η των κριτσινιών, ποιος θα περίμενε πως αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα είναι συνάμα και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους;
Υλικά για αλμυρά μπισκότα
- ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζ. σπορέλαιο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό (για άλειμμα)
Συνταγή για αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι
- Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
- Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν.
- Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο