Πεντανόστιμο παγωτό στρατσιατέλα με 3 υλικά με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και ένα δροσερό σνακ είναι ιδανικό.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36%
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας. Έπειτα, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο που έχουμε στο ψυγείο.
Τέλος, παίρνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και με την βοήθεια μιας μαρίζ, κάνουμε ακαθόριστα σχέδια μέσα στην σαντιγί μας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε μακρόστενη φόρμα κέικ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis
-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#