Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με το παγωτό. Και μπορεί οι υγειονομικές εξελίξεις να τάραξαν, προς το παρόν, την καθημερινότητά μας, ωστόσο η θερμοκρασία ανεβαίνει όπως και η ανάγκη για ένα παγωτό.
Με τη συνταγή στο mamatsita.com που ακολουθεί, καλωσορίζουμε, λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι, απολαμβάνοντας το πρώτο μας παγωτό – το οποίο εκτός από χειροποίητο, θα είναι και απόλυτα θρεπτικό χάρη στο Μακεδονικό Ταχίνι που «εκτοξεύει» εκτός από τη γεύση του και τη διατροφική του αξία.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 μπανάνες
- 4 κ. σ. Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι
- 2 κ. σ. γάλα καρύδας
- σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις καταψύχουμε για δύο ώρες τουλάχιστον.
- Αλέθουμε τις μπανάνες στο blender μέχρι να γίνουν μια μαλακή κρέμα.
- Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι και το γάλα.
- Αλέθουμε για λιγότερο από ένα λεπτό ακόμη, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Σερβίρουμε αμέσως σε μπολάκια ή βάζουμε το παγωτό σε σκεύος ανθεκτικό για κατάψυξη και καταψύχουμε μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε.
Tip 1: Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές, αλλά κάνουν τη διαφορά: Μπανάνα, πορτοκάλι και σοκολάτα είναι νοστιμότατος συνδυασμός.
Tip 2: Εκτός από γάλα καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αγελαδινό στην ίδια δοσολογία.
Tip 3: Αν προτιμάτε τη σοκολάτα, δοκιμάστε την ίδια συνταγή με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο!