Συνταγή για υγιεινό σπιτικό παγωτό γιαούρτι με σούπερ γεύση και τέλεια υφή.
Είναι τόσο απλό και εύκολο να φτιάξει κανείς το δικό του παγωτό γιαούρτι, που μπορούν και τα παιδιά να μπουν στην κουζίνα χωρίς να λερώσουν τον πάγκο, αλλά πάντα με βοήθεια από κάποιον μεγαλύτερο.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη χωρίς γεύση
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα σουρωτήρι με πανί ή φίλτρο πανί πάνω από ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο με τέσσερις ώρες.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια στο γιαούρτι και ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε κρύο νερό και χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό. Ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης στο γιαούρτι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 40 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα δοχείο κατάψυξης και παγώνουμε για 2-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά.