Η θερμοκρασία έχει ανεβεί και το παγωτό φράουλα με μόλις 3 υλικά αποτελεί ιδανική επιλογή.
Με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, θα έχετε εύκολο και γευστικό αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις έχουμε καθαρίσει.
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.
Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο που είναι παγωμένο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες.
Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis
-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#