Μια ιδιαιτέρως ευφάνταστη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψαρονέφρι που θα σας αφήσει έκπληκτους με την πλούσια γεύση του.
Το φθινόπωρο είναι η κατ' εξοχήν εποχή των σταφυλιών, συνεπώς και η ιδανική περίοδος για να πειραματιστούμε με το νόστιμο φρούτο προσθέτοντας το σε διάφορες αγαπημένες συνταγές.
Συγκεκριμένα, ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει καθοδήγηση, προτείνοντας ένα κυρίως πιάτο με ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους -ψαρονέφρι με σταφύλια.
Ο ίδιος επισημαίνει πως είναι σημαντικό να προσέχουμε το ψήσιμο ώστε να μη στεγνώσει το ψαρονέφρι και χάσει την ζουμερή υφή του. Ιδανικά θέλουμε 62-65 βαθμούς στο ψήσιμο.
Υλικά
- null
- 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
- 100 γρ. κόκκινα σταφύλια
- 100 γρ. πράσινα σταφύλια
- 150 ml ζωμός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε το θυμάρι, από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Γύρω του, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σταφύλια.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο