Η φινετσάτη γεύση του αμύγδαλου ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Το αμύγδαλο είναι αγαπημένο συστατικό της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και εμπλουτίζει με τα αρώματα και τη λεπτεπίλεπτη γεύση του πολλά από τα αγαπημένα μας γλυκά.
Σ' αυτή τη συνταγή που προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος ο αγαπημένος μας ξηρός καρπός πρωταγωνιστεί σε ένα λαχταριστό κέικ αμυδάλου.
Είναι εύκολο και γρήγορο στην εκτέλεσή του αλλά επίσης ιδιαίτερα ελαφρύ και γεμάτο πλούσια αρώματα λόγω του πορτοκαλιού.
Υλικά για κέικ αμυγδάλου
- 260 γρ. βούτυρο Lurpak light, λιωμένο
- 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. ασπράδι αβγού (από 9 μικρά αβγά)
- 30 γρ. ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι
- πορτοκάλια γλασαρισμένα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Συνταγή για κέικ αμυγδάλου
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με γλασαρισμένα πορτοκάλια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο