Το μυστικό υλικό που απογειώνει τα βραστά αυγά - iefimerida.gr

Το μυστικό υλικό που απογειώνει τα βραστά αυγά

Αυγά βραστά με αβοκάντο/ φωτογραφία: shutterstock
Αυγά βραστά με αβοκάντο/ φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Αγαπημένα μικρών και μεγάλων τα βραστά αυγά, πασχαλινά και μη, γίνονται ακόμα πιο νόστιμα και θρεπτικά με μια απλή κίνηση.

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά μετά το τσούγκρισμα, κάθε σπίτι και κάθε τραπέζι έχει γεμίσει με βραστά αυγά. Συνήθως τα καθαρίζουμε επιτόπου, τα κόβουμε στη μέση και τα απολαμβάνουμε με σκέτο αλατοπίπερο. Κάποιοι κάπως πιο μερακλήδες προσθέτουν λίγο λάδι, μερικές σταγόνες ξίδι ή ακόμα και μαγιονέζα. Γενικότερα όμως έχουμε συνδέσει τα αφιχτά βραστά αυγά με σαλάτες, μεζέδες, αλλαντικά, τυριά, σάλτσες και σως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όσο και να μας αρέσουν σκέτα ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά πάντα υπάρχουν τρόποι να τα αναβαθμίσουμε με δημιουργικές ιδέες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Υπάρχει λοιπόν ένα μυστικό που πραγματικά μπορεί να απογειώσει τη γεύση ενός αυγού και να το κάνει ακόμα πιο θρεπτικό από ότι είναι. Πρόκειται για το αβοκάντο το οποίο μπορείτε να ανακατέψετε με τον βρασμένο κρόκο δίνοντας υπέροχη γεύση στο αυγό αλλά και ζωντανό χρώμα στην εμφάνιση του πιάτου.

Υλικά για 8 μερίδες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 8 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • μισό ώριμο αβοκάντο, χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι κ.ο.κ.)

Εκτέλεση: Κόβουμε τα αυγά στη μέση κάθετα και βγάζουμε από μέσα τους κρόκους. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στο μούλτι μαζί με το αβοκάντο, το λεμόνι, το λάδι, αλατίζουμε και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά, να λιώσουν εντελώς και να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια και σερβίρουμε.

Tip: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μισή σκελίδα σκόρδο στο μείγμα, η αψάδα του ταιριάζει πολύ με τη γεύση του αυγού. Επίσης, για πιο έντονο άρωμα μπορείτε να βάλετε και λίγο ξύσμα λεμονιού εκτός από χυμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ