Το κοτόπουλο είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων.
Σχετικά εύκολο στο μαγείρεμα το κοτόπουλο (είχαμε πρόσφατα μοιραστεί μια φοβερή συνταγή για κοτόπουλο σούβλας στο σπίτι), το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος κατά τη μαγειρική του είναι να του στεγνώσει. Να μην γίνει τρυφερό.
Ο Τζέιμι Ολιβερ υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το κοτόπουλό σας θα είναι τρυφερό, όση ώρα και όπως και να το ψήσετε.
Λίγο αναπάντεχο συστατικό για το κοτόπουλο βέβαια… Ποιο είναι αυτό; Το γάλα. Ναι κοτόπουλο με γάλα. Σύμφωνα με τον Τζέιμι Ολιβερ αν ψήσετε το κοτόπουλό σας με γάλα θα εξασφαλίσετε την τρυφεράδα του.
Πώς βοηθά το γάλα; Το ασβέστιο θεωρείται ότι ενεργοποιεί ένα φυσικό ένζυμο στο κοτόπουλο που κάνει το κρέας του τρυφερό. Καταστρέφει, επίσης, την όποια οξύτητα. Την ίδια ακριβώς δουλειά με το αγελαδινό γάλα κάνουν και τα φυτικά γάλατα, όπως το γάλα καρύδας και το γάλα αμυγδάλου. Και επιπλέον, το γάλα θα δώσει μια πιο κρεμώδη υφή στη σάλτσα του.
Και μια συνταγή για κοτόπουλο από τον Τζέιμι Ολιβερ
Καρυκεύετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε ολόκληρο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε το κοτόπουλο στο φούρνο, με κανέλλα, φασκόμηλο, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο και φυσικά γάλα. Ψήστε το για μιάμιση ώρα σε μεσαία θερμοκρασία και θα έχετε ένα πραγματικά υπέροχο και λίγο διαφορετικό κοτόπουλο φούρνου.