Καθαρά Δευτέρα ήταν και πάει, αλλά με την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής δεν απομακρύνεται, δυστυχώς, και η έντονη μυρωδιά από τα τηγανητά καλαμαράκια στην κουζίνα.
Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας έχουν απαλές μυρωδιές. Πάρτε για παράδειγμα τα ντολμαδάκια ή τη φάβα, που έχουν σχεδόν πάντα θέση στο τραπέζι. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα τηγανητά καλαμαράκια ή το σαγανάκι από γαρίδες και μύδια που συχνά φτιάχνουμε τέτοιες ημέρες.
Υπάρχουν μυστικά για να απομακρύνετε την έντονη μυρωδιά από το καμένο λάδι, που σε συνδυασμό με το καλαμαράκι ή άλλο θαλασσινό μπορεί πραγματικά να γίνει ανυπόφορη.
Όπως διαβάζουμε, μπορείτε να προσθέσετε φυσικά αρωματικά, όπως φέτες μήλου ή το χυμό από μισό λεμόνι στο λάδι πριν το τηγάνισμα. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό αυτό το… τρένο να έχει ήδη αναχωρήσει, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε κατόπιν εορτής.
Φυσικά αρωματικά για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές
Ένα πολύ απλό κόλπο, με το οποίο θα απαλλαγείτε από τη λαδίλα και τη μυρωδιά θαλασσινών είναι να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι νερό και ξίδι και να το αφήσετε να σιγοβράσει. Δοκιμάστε να προσθέσετε καρφάκια γαρίφαλου, ξύλα κανέλας ή μερικές σταγόνες βανίλιας. Το αρωματισμένο νερό θα προσφέρει ένα ευχάριστο άρωμα στον χώρο.
Ένα άλλο πολύ πρακτικό τρικ που θα απομακρύνει και τη μυρωδιά καπνού από το τηγανητό λάδι είναι το μαλακτικό ρούχων. Βάλτε νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μια κουταλιά από το υγρό μαλακτικό ρούχων ώστε να διαλυθεί στο νερό.
Φαίνεται πως τα προϊόντα αυτά διαθέτουν αιθέρια έλαια που θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα, απομακρύνοντας την έντονη μυρωδιά του λαδιού. Φυσικά, μπορείτε να προσθέστε στο νερό απευθείας αρωματικά αιθέρια έλαια, εφόσον διαθέτετε.
- YFSF: Ο Θανάσης Αλευράς είναι ο μεγάλος νικητής – Υποδύθηκε τον Ντίνο Ηλιόπουλο και συγκίνησε [βίντεο]
- Survivor 4: Αποχώρησε οικειοθελώς ο Πάνος Καλλίδης -Γιατί φεύγει [βίντεο]
- Δολοφονία Gucci: Η «Μαύρη Χήρα» και το μοιραίο λάθος με την λέξη «Paradeisos» στο Cartier ημερολόγιο
- MasterChef 5: Ο pastry chef με τα ράστα που έκοψε την πλούσια κώμη του για να γίνει επιτυχημένος ζαχαροπλάστης [εικόνα]