Οι φαν της σοκολάτας ορκίζονται – μεταξύ άλλων – σε μια δημιουργία σκέτη απόλαυση, που δεν είναι άλλη από τα μπράουνις.
Είναι απολαυστικά, «παντρεύονται» άψογα με παγωτό και μπορούμε πανεύκολα να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Συνταγή: Κρουασάν γεμιστά με μήλο -Εύκολο γλυκό
Τρεις συνταγές, τρία γλυκά μόνο με 3 υλικά η καθεμιά
Ποιο είναι όμως το μυστικό συστατικό που θα δώσει μια υπέροχη γεύση στα μπράουνις; Ενδεχομένως να το έχετε ήδη στο ψυγείο σας, αλλά ακόμα κι αν δεν το έχετε, μπορείτε πανεύκολα να το φτιάξετε. Είναι η ξινόκρεμα! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι! Θα απογειώσει τη γεύση των μπράουνις και θα τα πάει σε άλλο επίπεδο.
Η ξινόκρεμα προέρχεται από τη ζύμωση της κρέμας γάλακτος με συγκεκριμένες καλλιέργειες ωφέλιμων βακτηρίων. Αυτοί οι γαλακτοβάκιλλοι παράγουν το γαλακτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του θα μεταβάλλει την υφή. Συγκεκριμένα θα τη πυκνώσει και θα ξινίσει ελαφρά τη γεύση, ώστε να έρθει σε μια ισορροπία.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πανεύκολα να παρασκευάσετε τη δική σας ξινόκρεμα. Θα χρειαστείτε:
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Χυμό από 1 λεμόνι
Ανακατέψτε καλά τα δύο αυτά υλικά σε ένα μπολ και θα διαπιστώσετε πως η κρέμα θα αρχίσει να πήζει σχεδόν αμέσως. Σκεπάστε με μια χαρτοπετσέτα και αφήστε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για ένα βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη και μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα ξινόκρεμα στη συνταγή για μπράουνις. Θα δώσει μια διαφορετική πινελιά!