Μπιφτέκια σαν της ταβέρνας -Τοπ συνταγή - iefimerida.gr

Μπιφτέκια σαν της ταβέρνας -Τοπ συνταγή

Μπιφτέκια ταβέρνας συνταγή
Μπιφτέκια ταβέρνας συνταγή/Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει πιο κλασικό και αγαπημένο όλων, μικρών και μεγάλων, φαγητό, από το μπιφτέκι. Μια υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια ταβέρνας, για την Τσικνοπέμπτη.

Το κάθε σπίτι έχει τη δική του συνταγή για μπιφτέκια, αλλά κάθε σπίτι έχει δοκιμάσει και πολλές συνταγές για μπιφτέκια. Πρόκειται για ένα τόσο αγαπημένο φαγητό, που είναι φυσικό να αναζητά κανείς διαρκώς ένα μικρό... τουίστ στη συνταγή του για έξτρα γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενα φαγητό αγαπημένο του σπιτιού αλλά και της ταβέρνας. Η φήμη για πολλές ταβέρνες, μάλιστα, εξαρτάται αποκλειστικά από το μπιφτέκι τους. Υπάρχουν, φυσικά, μυστικά στη συνταγή και τεχνική στο ψήσιμο, που κάνει το μπιφτέκι τους ξακουστό. Και κάπως έτσι για πολλούς, το ζητούμενο, είναι να φτιάξουν και στο σπίτι ένα μπιφτέκι που να θυμίζει ταβέρνα. Με συνταγή ταβέρνας.

Αφράτο ζουμερο μπιφτέκι ταβέρνας συνταγή

Και αυτό υπόσχεται η παρακάτω συνταγή:

Υλικά συνταγής για μπιφτέκια ταβέρνας

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσια ελιά
  • η ψύχα από μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για μπιφτέκια ταβέρνας

  • Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι μπαγιάτικο.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί, το προσθέτουμε στη λεκανίτσα που έχουμε τοποθετήσει τον κιμά μας.
  • Kόβουμε στο multi το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας το κρεμμύδι και όλα τα άλλα υλικά, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (προσοχή μόνο τα φυλλαράκια), το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη μια κουταλιά ξύδι
  • Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, σε μεσαίο μέγεθος, ούτε μικρά, ούτε μεγάλα.
  • Για αποτέλεσμα ταβέρνας, που είναι και το ζητούμενο, ψήνουμε στο σχαροτήγανο, το οποίο έχουμε προθερμάνει πριν βάλουμε το μπιφτέκι μας και έχουμε περάσει με ένα πινελο με λάδι. Ψήνουμε για10 λεπτά, γυρνώντας το μπιφτέκι μας συνεχώς.
  • Σερβίρουμε με ό,τι συνοδευτικό επιθυμούμε και μπόλικο λεμόνι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μπιφτέκια μπιφτέκι υλικά κιμάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ