Σπιτικό, crispy μπιφτέκι λαχανικών για τέλειο burger -Με γλυκοπατάτα - iefimerida.gr

Σπιτικό, crispy μπιφτέκι λαχανικών για τέλειο burger -Με γλυκοπατάτα

Μπιφτέκι λαχανικών με γλυκοπατάτα
Μπιφτέκι λαχανικών με γλυκοπατάτα/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά μπιφτέκια λαχανικών έχουν το ίδιο «ελάττωμα»: είναι ξηρά. Αλλά με αυτή τη συνταγή με γλυκοπατάτα και κουνουπίδι, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Άλλωστε, το γευστικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, χάρη στην τραγανή κρούστα και στο ζουμερό εσωτερικό.

Η συνταγή είναι για 4 μπιφτέκια.

Υλικά

  • 1½ κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ρύζι κουνουπίδι
  • 1/3 φλιτζάνι σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα
  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, 12 με 15 λεπτά περίπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τις γλυκοπατάτες, το κουνουπίδι, το σουσάμι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και την ψίχα ψωμιού και χτυπάμε μέχρι να «γίνουν ένα».

Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερα ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλά μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Μαγειρεύουμε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τη μαγιονέζα και την καυτερή σάλτσα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, πολτοποιούμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού.

Για να φτιάξουμε ένα burger, παίρνουμε το ψωμί, απλώνουμε την πικάντικη μαγιονέζα στο κάτω μέρος, βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι, το μείγμα αβοκάντο, φρέσκα κρεμμυδάκια και το άλλο μισό του ψωμιού. Και σερβίρουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπιφτέκι burger γλυκοπατάτα συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ