Οι μπάρες λεμονιού είναι το ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.
Η κρούστα είναι τραγανή θυμίζοντας μπισκότο και η κρέμα αφράτη, αποτελώντας την τέλεια λύση για καλοκαιρινό γλύκισμα.
Με αυτή τη συνταγή θα έχουμε 20 κομμάτια. Ο χρόνος παρασκευής είναι 20 λεπτά και ο χρόνος ψησίματος 40 λεπτά.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μπάρες αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
- 4 ολόκληρα μεγάλα αυγά
- ξύσμα και χυμός από 4 μεσαίου μεγέθους λεμόνια
ζάχαρη άχνη, για το κοσκίνισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε ένα ταψί 9 επί 13 ιντσών με βούτυρο. (Τip: Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 8 επί 10 αν θέλετε οι στρώσεις να είναι λίγο πιο παχιές)
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μπολ και χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες, περίπου 20 λεπτά.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Σπάμε τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε την κρούστα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη πριν κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.