Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, έχουμε τη συνταγή για να τις δοκιμάσετε ως φρέσκο σοκολατάκι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί.
Η φράουλα είναι από τα λίγα φρούτα που ταιριάζουν τόσο πολύ με την ακαταμάχητη σοκολάτα. Συχνά θα δείτε συνταγές για κατακόκκινες φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα, το πιο εύκολο και γκουρμέ γλύκισμα που έγινε ποτέ. Σκεφτήκαμε όμως πως η φράουλα ταιριάζει υπέροχα και με την σαμπάνια. Έτσι, συνδυάζουμε και τα τρία αυτά υλικά σε ένα σοκολατάκι που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά.
Υλικά
- 100 γρ μαύρη σοκολάτα
- 400 γρ φράουλες
- 200 ml σαμπάνια ή άλλο αφρώδη οίνο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες σε ένα μπολ και γεμίζουμε με την σαμπάνια να καλυφθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε να κάνετε το βήμα αυτό και από το προηγούμενο βράδυ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε σκεύος δηλαδή πάνω από νερό που βράζει.
- Με ένα πιρούνι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι, στερεώνουμε μία, μία τις φράουλες και βουτάμε στη σοκολάτα. Ακουμπάμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο