Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και πώς να τις κάνουμε πηχτές και χυλωμένες - iefimerida.gr

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και πώς να τις κάνουμε πηχτές και χυλωμένες

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και δεν βγαίνουν πηχτές
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φακές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, αλλά πολλοί από εμάς παλεύουμε να πετύχουμε τη σωστή υφή και να απολαύσουμε μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε συνήθως στις φακές είναι η έλλειψη προετοιμασίας και η λάθος προσέγγιση στη μαγειρική τους. Αν, λοιπόν, οι φακές σας δεν βγαίνουν πηχτές όπως θα θέλατε, ιδού οι λόγοι.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι η προσθήκη αλατιού κατά την αρχή του μαγειρέματος. Όταν το αλάτι μπλέκεται με το νερό από την αρχή, μπορεί να σκληρύνει τις φακές και να αποτρέψει το σωστό βράσιμο τους. Το καλύτερο είναι να προσθέσετε αλάτι μετά το βράσιμο ή κοντά στο τέλος του μαγειρέματος. Αυτό επιτρέπει στις φακές να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα άμυλα τους, που είναι υπεύθυνα για τη χυλωμένη υφή.

Μάθετε στο Bovary.gr ποιοι είναι οι άλλοι λόγοι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φακές συνταγή λάθος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ