Αν το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, τότε μια μαργαρίτα με το κατακόκκινο φρούτο αποτελεί σίγουρα το πιο καλοκαιρινό κοκτέηλ.
Οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαλαρή διάθεση (όσων έχουν ήδη βγει σε άδεια) και τα φρούτα του καλοκαιριού δίνουν ιδέες για βραδιές με απολαυστικά κοκτέηλ. Οι λάτρεις της μαργαρίτας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτή την εκδοχή με καρπούζι. Και για να μην παιδεύεστε με τα κουκούτσια, δείτε ένα έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε το καρπούζι πριν το βάλετε στο μπλέντερ.
Υλικά για 4 κοκτέηλ
- Για το γείσο του ποτηριού: 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Το ξύσμα από 1 lime
- Φέτες lime
- Για το ποτό: 4 φλιτζάνια καρπούζι
- 1/4/ του φλιτζανιού χυμό lime
- 1/2 φλιτζάνι τεκίλα λευκή
- 1/4 του φλιτζανιού triple sec
- Για το στήσιμο: Φέτες καρπούζι για το γαρνίρισμα
- Φέτες lime για το γαρνίρισμα
- Φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το καρπούζι σε ένα ρηχό ταψί και στην κατάψυξη να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες
- Αναμειγνύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα σε ένα μικρό πιάτο. Με τη φέτα lime περνάμε το στόμιο των ποτηριών και βυθίζουμε τα ποτήρια στο μείγμα αλατιού
- Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το παγωμένο καρπούζι, το χυμό lime, την τεκίλα και το triple sec να γίνουν ένα
- Μοιράζουμε στα ποτήρια της μαργαρίτα και γαρνίρουμε με φέτες καρπούζι, lime και φύλλα δυόσμου
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο