Ζυμαρικά φούρνου με κιμά -Σαν παστίτσιο, έτοιμο στο πι και φι - iefimerida.gr

Ζυμαρικά φούρνου με κιμά -Σαν παστίτσιο, έτοιμο στο πι και φι

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ζυμαρικά συνδυασμένα με μία πηγή πρωτεΐνης είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα. Μια υπέροχη συνταγή παρακάτω.

Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό.

Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.

Η ευκολία μίας συνταγής με ζυμαρικά στον φούρνο είναι ιδιαίτερα δελεαστική, καθώς προτιμάμε να μαγειρεύουμε απλές και γρήγορες συνταγές που δεν απαιτούν να ξοδεύουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. H παρακάτω συνταγή ζυμαρικών είναι μια διαφορετική εκδοχή του πολυ-αγαπημένου μαμαδίστικου παστίτσιου.

Υλικά συνταγής για διαφορετικό παστίτσιο

  • 800 Γραμμάρια κιμάς µοσχαρίσιος
  • 1/3 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Καρότο τριμμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια ντομάτα Κομμένη σε κυβάκια
  • 1 Κούπα χυμό ντομάτας
  • 1/3 Φλυτζάνι κονιάκ
  • 1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 Ξυλάκι κανέλλα
  • 1 Φύλλο Δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°.
  • Βράστε τα μακαρόνια σας μέχρι να γίνουν al dente.
  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Σοτάρετε τον κιμά σας σε ένα τηγάνι – κατά προτίμηση αντικολλητικό – σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ. Όταν είναι έτοιμος, στραγγίστε τον καλά.
  • Βάλτε μερικές φέτες βούτυρο σε ένα ταψί 22×30 και στη συνέχεια ρίξτε τα μισά από τα ζυμαρικά από πάνω.
  • Περιχύστε το μείγμα του τυριού κρέμα σας πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω, σαν δεύτερη στρώση. Βάλτε μερικές ακόμα φέτες βούτυρο πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ρίξτε τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια σας.
  • Τοποθετήστε στον φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε από πάνω την επιθυμητή ποσότητα τριμμένου τυριού και επαναφέρουμε στον φούρνο για 15 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μακαρόνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ