Εύκολα, γρήγορα και πολύ γευστικά, η μακαρονάδα είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Επειδή όμως η εμφάνιση παίζει ρόλο, δεν αρκεί μόνο η νοστιμιά αλλά χρειάζεται και ένα ωραίο σερβίρισμα. Ο Ιταλός σεφ Αντρεα Τρατσέρο αποκαλύπτει το τρικ ώστε να σερβίρετε ένα πιάτο με μακαρόνια που θα πάρει άριστα τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση.
Ο Executive Chef της Barilla στην Αυστραλία Αντρεα Τρατσέρο, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία, αποκάλυψε στο Australian Open της Barilla μια πολύ εύκολη μέθοδο να σερβίρετε τα μακαρόνια σαν επαγγελματίας σεφ σε ένα γνήσιο ιταλικό εστιατόριο. Θα χρειαστείτε μάλιστα μόλις δύο κουζινικά σκεύη:
- Mια κουτάλα
- Kαι ένα πιρούνι για μπάρμπεκιου.
Ξεκινήστε περιστρέφοντας μια μερίδα μακαρόνια με το πιρούνι μέσα στην κουτάλα. «Απλά παίρνετε το πιρούνι και τη σωστή μερίδα από μακαρόνια. Μη παίρνετε πολλά μακαρόνια επειδή θα πέσουν», εξηγεί ο ίδιος.
Συνεχίστε περιστρέφοντας τα μακαρόνια μέσα στην κουτάλα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «στρίβετε, στρίβετε, στρίβετε» μέχρι να δημιουργήσετε ένα μικρό πύργο από μακαρόνια.
Ο Τρατσέρο στη συνέχεια συμβουλεύει να «σπρώξετε» τα μακαρόνια από την κουτάλα ενώ τα κρατάτε ακόμα ενωμένα με το πιρούνι.
Τέλος, απομακρύνετε απαλά το πιρούνι από τα μακαρόνια, ώστε να διατηρήσουν το πυργάκι τους.
«Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι», υπογραμμίζει.
Μπορείτε να γαρνίρετε με το τριμμένο τυρί ή ότι άλλο επιθυμείτε.