Ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς του 20ού αιώνα ήταν επίσης πολύ επιδέξιος στην κουζίνα.
Ο Miles Davis ήταν ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους μουσικούς του 20ού αιώνα και άλλαξε την πορεία της τζαζ μουσικής περισσότερες φορές στη ζωή του από ό,τι κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν τα σεντόνια τους. Ήταν επίσης και πολύ επιδέξιος στην κουζίνα.
Στην αυτοβιογραφία του, Miles, ο Davis έγραψε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 «είχα αρχίσει να μαγειρεύω. Μου άρεσε πολύ το φαγητό και μισούσα να πηγαίνω συνέχεια σε εστιατόρια, οπότε έμαθα μόνος μου να μαγειρεύω διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας εξάσκηση, όπως ακριβώς κάνεις σε ένα όργανο. Μπορούσα να μαγειρέψω τα περισσότερα από τα μεγάλα γαλλικά πιάτα - γιατί μου άρεσε πολύ η γαλλική κουζίνα - και όλα τα αμερικανικά πιάτα. Αλλά το αγαπημένο μου ήταν ένα πιάτο τσίλι που ονόμασα "Miles's South Side Chicago Chili Mack". Το σέρβιρα με σπαγγέτι, τριμμένο τυρί και κράκερς στρειδιών».
Ο Ντέιβις δεν αποκάλυψε τι περιείχε το πιάτο ή πώς το έφτιαχνε, αλλά το 2007 το περιοδικό Best Life πήρε τη συνταγή από την πρώτη του σύζυγο, Φράνσις, η οποία, σύμφωνα με τον Ντέιβις, το έφτιαχνε καλύτερα από εκείνον.
Η συνταγή 6 ατόμων για το South Side Chicago Chili Mack
Υλικά:
Μισό κιλό λίπος βοδινού κρέατος
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κιλό χοιρινό κιμά
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κονσέρβες φασόλια
1 κονσέρβα κονσομέ
1 σταγόνα ξύδι
3 πακέτα σπαγγέτι
Παρμεζάνα
κράκερς στρειδιών
Μπύρα
![Ο Miles Davis, εκτός της τρομπέτας, ήταν επίσης πολύ επιδέξιος στην κουζίνα / WIKIPEDIA](/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2025-02/milesdavis_1200.jpg?itok=sJDndGO5)
Προετοιμασία
1. Λιώστε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να γίνει υγρό και να έχει ύψος περίπου 2-3 εκατοστά. Αφαιρέστε τα στερεά κομμάτια λίπους από την κατσαρόλα και πετάξτε τα.
2. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι.
3. Βάλτε όλα τα κρέατα μαζί σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη τσίλι και κύμινο.
4. Σε ένα άλλο μπολ, αλατοπιπερώνετε τα φασόλια.
5. Προσθέστε το κρέας στα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
6. Προσθέστε τα φασόλια, το κονσομέ και το ξύδι και σιγοβράστε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
7. Προσθέστε περισσότερα καρυκεύματα κατά βούληση, εάν το επιθυμείτε.
8. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, μοιράστε τα σε έξι πιάτα.
9. Βάλτε το μείγμα κρέατος πάνω από τα μακαρόνια
10. Καλύψτε με παρμεζάνα και σερβίρετε στο πλάι κρακεράκια στρειδιών.
11. Ανοίξτε μια μπύρα.