Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ενώ η συνταγή για την παρασκευή τους είναι πανεύκολη.
Πρόκειται για ένα γλυκό σνακ που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο να 'ναι έχουν την τιμητική τους.
Με μία μόνο μπουκιά, οι λουκουμάδες μάς μεταφέρουν στην παιδική μας ηλικία, στα καλοκαίρια στο χωριό που πείθαμε τη γιαγιά να μας αγοράσει την αγαπημένη μας λιχουδιά από την καφετέρια της πλατείας.
Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να αρκούμαστε σε νοσταλγικές σκέψεις, καθώς εμείς βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για να φτιάξετε στο σπίτι σας το λαχταριστό γλυκό σνακ.
Η εκτέλεση της συνταγής για τους λουκουμάδες είναι πανεύκολη και, καθώς δεν χρειάζεται μαγιά, θα είναι έτοιμοι στο πι και φι!
Υλικά
- 340-350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 50 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 βανιλίνη
- ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ. το κάθε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομμάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλό μας και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο δακτύλιο.
- Ανοίγουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
- Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγάζει μουρπουλήθρες ρίχνουμε τον πρώτο λουκουμά και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις τους βγάζουμε από το λάδι, αμέσως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες.