Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ενώ η συνταγή για την παρασκευή τους είναι πανεύκολη.
Είναι ένα από τα γλυκά σνακ που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου και ο καθένας μας έχει τις προσωπικές του προτιμήσεις.
Κάποιοι προτιμάμε μια λαχταριστή γαρνιτούρα από μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς, ενώ οι λάτρεις της σοκολάτας συνηθίζουν να βουτάνε τις αφράτες μπουκίτσες ζύμης σε μία επικάλυψη νόστιμης πραλίνας.
Με μία μόνο μπουκιά οι λουκουμάδες μάς μεταφέρουν στην παιδική μας ηλικία, στα καλοκαίρια στο χωριό που τους απολαμβάναμε στην καφετέρια της πλατείας.
Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αρκούμαστε σε νοσταλγικές σκέψεις καθώς είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε στο σπίτι μας το λαχταριστό γλυκό σνακ.
Μάλιστα, η παρακάτω συνταγή που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης χρειάζεται μόνο δύο υλικά.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 180 ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- Μέλι
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.
- Καλύπτουμε το ζυμαράκι με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Αμέσως μετά κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην καούν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και αμέσως μετά τα βάζουμε στο σκεύος που επιθυμούμε, γαρνίροντας με άφθονο μέλι και κανέλα.