Η άφιξη του Ιουνίου σηματοδότησε και επισήμως την αρχή της θερινής σεζόν και εμείς αναζητούμε ανάλαφρες καλοκαιρινές συνταγές.
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, προσπαθούμε να βρούμε έμπνευση για ελαφριά και δροσιστικά πιάτα χωρίς πολλά λιπαρά που θα μας χορταίνουν χωρίς να μας επιβαρύνουν.
Ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά που πρωταγωνιστεί σε πληθώρα νόστιμων καλοκαιρινών συνταγών είναι φυσικά η αγαπημένη όλων μελιτζάνα. Στην ελληνική γαστρονομία οι μελιτζάνες έχουν την τιμητική τους και συνηθίζουμε να τις απολαμβάνουμε σε πολλές εκδοχές.
Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ένα κρύο πιάτο με μελιτζάνα και γιαούρτι το οποίο υπόσχεται να σας ενθουσιάσει. Δροσερό, αρωματικό και πεντανόστιμο είναι το τέλειο ορεκτικό για το καλοκαίρι.
Υλικά
- 4 μεγάλες φλάσκες Μελιτζάνες
- 1 κουτί Ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- 4 – 5 φρέσκιες Ντομάτες σε κύβους
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 1 κιλό στραγγιστό Γιαούρτι
- 4 σκελίδες Σκόρδο
Εκτέλεση
- null
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 5 ώρες στο σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν
- Πιέζουμε τις μελιτζάνες για να φύγουν τα υγρά τους και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουμε περισσευούμενο λάδι.
- Σε βαθύ τηγάνι τοποθετούμε τις ντομάτες και το κονκασέ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου να μην μείνουν καθόλου υγρά.
- Προσθέτουμε στο γιαούρτι αλάτι, ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μεσαίο πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση σάλτσα ντομάτας και μια στρώση γιαούρτι. Ακολούθως φτιάχνουμε άλλη μια στρώση μελιτζάνας, γιαουρτιού και τελειώνουμε με τη στρώση ντομάτας.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με μεγάλο κουτάλι ή με σπάτουλα αν έχει παγώσει το ορεκτικό μας καλά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο