Πριν τα κουλούρια του Πάσχα μπαγιατέψουν, χρησιμοποίησέ τα για μια εύκολη συνταγή. Ενα γρήγορο και απολαυστικό γλύκισμα με αρωματική μπανάνα.
Ετοιμάζουμε μια δροσερή κρέμα μπανάνας με τυρί κρέμα, σκεπάζουμε με σαντιγί και σερβίρουμε στο ποτήρι.
Υλικά
- 10 – 12 πασχαλινά κουλούρια
- 250ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Για την κρέμα μπανόφι: 2 ώριμες μπανάνες
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 μπανάνα για το γαρνίρσμα
- Φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα κουλούρια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ να γίνει αραιή σαντιγί, χωρίς όμως να σφίξει τελείως. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τις μπανάνες λιωμένες. Ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
- Παίρνουμε χαμηλά γυάλινα ποτήρια και στρώνουμε μια στρώση από τριμμένα μπισκότα. Σκεπάζουμε με την κρέμα μπανόφι και επαναλαμβάνουμε με κουλούρια. Καλύπτουμε με σαντιγί και στολίζουμε με φέτες μπανάνα και δυόσμο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο