Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια εύκολη συνταγή για έναν δροσερό κορμό σοκολάτας;
Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πλέον εύκολα, καλοκαιρινά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα στο σπίτι. Τον φυλάς στο ψυγείο και έχεις ένα δροσερό και λαχταριστό γλύκισμα που μπορείς να απολαύσεις ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Η σοκολατένια υφή του σε συνδυασμό με το τραγανό μπισκότο απογειώνουν τη γεύση και χαρίζουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που σίγουρα θες να δοκιμάσεις.
Υλικά για κορμό σοκολάτας
- 500 γρ γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη
- 280 γρ νιφάδες βρώμης
- 500 γρ κουβερτούρα με στέβια
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
- 70 γρ καρύδι
Πώς φτιάχνουμε εύκολα κορμό σοκολάτας
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα βρώμης και το βάζουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 25χ11 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει στο εσωτερικό του μια μεμβράνη.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγες νιφάδες βρώμης και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και φράουλες.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο