Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Είναι γέννημα θρέμμα γαλλικό και η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνεται με κεράσια.
Δεν χρειάζεσαι άπειρα υλικά και χρόνο για να φτιάξεις ένα κλαφουτί. Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται το ίδιο. Οι Γάλλοι συνηθίζουν να το ψήνουν και με τα κουκούτσια για να πάρει μια εσάνς από την πικρή τους γεύση.
Υπάρχουν όμως πολλές άλλες εκδοχές, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο. Ωστόσο αυτή η ανοιξιάτικη παραλλαγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη με φράουλες, είναι απίθανη. Η υφή του είναι πολύ ιδιαίτερη. Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ. Είναι πανέμορφο και μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή ακόμα να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια!
Δείτε την εύκολη συνταγή για κλαφουτί στο Bovary.gr