Μία εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι, σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Δεν χωράει αμφιβολία πως το κέικ είναι το πιο δημοφιλές γλυκό παρασκευάσμα που θα βρει κανείς σε ένα ελληνικό νοικοκυριό.
Κάθε λογής κέικ αποτελεί μία εύκολη επιλογή για κάθε νοικοκυρά που θέλει να φτιάξει ένα γρήγορο γλυκό για να υπάρχει στην κουζίνα για πρωινό, για το κολατσιό των παιδιών ή για κέρασμα αν περάσει κανείς για καφέ απ' το σπίτι.
Εμείς βρήκαμε μία νόστιμη συνταγή που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης, για κέικ με σοκολάτα αμυγδάλου. Η γεύση του και η αφράτη υφή του θα σε συναρπάσει ενώ οι μυρωδιές του θα σου σπάσουν τη μύτη.
Υλικά
- 3 μεσαία αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ. αμύγδαλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι και, τέλος τα αμύγδαλα με τη σοκολάτα, αφού πριν τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Έπειτα, αδειάζουμε σε ορθογώνια φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο