Μία συνταγή για γευστικό κέικ γιαουρτιού που θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό σνακ.
Το γιαούρτι είναι ένα από τα μυστικά «θαυματουργά» υλικά όσων αγαπούν το μαγείρεμα.
Είναι το κρυμμένο στοιχείο πολλών συνταγών, καθώς βοηθάει να δέσει το μείγμα σε αλμυρές ή γλυκές συνθέσεις, ενώ προσφέρει νοστιμιά χωρίς να έχει μία βαριά και «λιγωτική» γλυκιά γεύση.
Αφράτο, ελαφρύ και γευστικό, αυτό το πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού με μήλα που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr θα συνοδεύσει τον πρωινό καφέ σας αλλά θα το πάρετε και σαν σνακ στη δουλειά ή σαν ένα μικρό treat το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό σας.
Υλικά
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 γιαούρτι 200 γραμμάρια
- 1 ποτήρι νερού γάλα
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 ποτήρια αλεύρι κόκκινη φαρίνα ή (αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ) κοσκινισμένο
- 2/3 ποτηριού Σταφίδες
- 2 μήλα κομμένα σε φέτες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αφού πρώτα τις έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο αλευράκι για να μην πάνε στον πάτο της φόρμας .
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα φετούλες. Τις βάζουμε πάνω από το κέικ μας αλλά μέσα στο μείγμα. Σκορπάμε μερικές σταφίδες εδώ και εκεί και ρίχνουμε από πάνω την κανελοζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο