Η Ελλάδα αποτελεί έναν γαστρονομικό παράδεισο. Από άκρη σε άκρη συναντάμε απίστευτες γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας που μας κάνουν να ξεχνάμε όλες τις ξενόφερτες απομιμήσεις. Όπως συμβαίνει με τα pancakes και τα κατιμέρια.
Τα νησιά μας είναι πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό. Οι συνταγές που μπορούμε να βρούμε από τις παραδοσιακές τους κουζίνες είναι απλές, χορταστικές και τόσο νόστιμες. Με υλικά που οι γυναίκες παλαιότερα μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα και πλέον υπάρχουν πάντα σε μια κουζίνα.
Ο χρόνος γυρίζει πίσω, τότε που αυτές οι γυναίκες δούλευαν για ώρες έξω από το σπίτι και έπρεπε γυρίζοντας να φτιάξουν κάτι γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό ώστε να ταΐσουν όλη την οικογένεια. Από τότε κρατάει και αυτή η υπέροχη συνταγή για τα κατιμέρια της Λήμνου. Αυτές τις ελληνικές τηγανίτες, αφράτες μέσα και τραγανές έξω, που γέμιζαν το τραπέζι της οικογένειας όταν δεν υπήρχε άλλο φαγητό.
Είναι τόσο νόστιμες που τρώγονται κάθε ώρα. Είναι χορταστικές και μπορούν να σταθούν υπερήφανες, ολομόναχες σε ένα brunch, ή σε ένα δείπνο. Εχουν ωστόσο ένα μικρό μυστικό που τους δίνει μια απίστευτη γεύση. Καταναλώνονται πριν καλά καλά φτάσουν στο τραπέζι....
Δείτε τη συνταγή και την εκτέλεση στο Bovary.gr