Απλή μα λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμα καλαμάκια κοτόπουλο με τζατζίκι.
Το μυστικό είναι να μαγειρέψουμε τα καλαμάκια σε μια προθερμασμένη σχάρα ή τηγάνι γκριλ μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, 4 ως 5 λεπτά ανά πλευρά.
Υλικά
Για τα καλαμάκια κοτόπουλο
- 1 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λωρίδες
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται)
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Για το τζατζίκι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Για το τζατζίκι, σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αγγούρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά ρίχνουμε τον άνηθο.
Για τα καλαμάκια, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το καγιέν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού-λεμονιού μέχρι να στρωθεί καλά.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι κοτόπουλου σε κάθε σουβλάκι, πλέκοντας τη λωρίδα μπρος-πίσω καθώς την περνάμε στο σουβλάκι για να τη στερεώσουμε.
Αλείφουμε τα σουβλάκια και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε μια προθερμασμένη σχάρα ή τηγάνι γκριλ μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, 4 ως 5 λεπτά ανά πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό και τζατζίκι στο πλάι.