Το γλυκό αποτελεί το αγαπημένο πιάτο όλων μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκάκι με τον καφέ του ή μετά το φαγητό.
Συνταγές υπάρχουν πολλές και διάφορες για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Οι Ιταλοί, εκτός από την πίτσα και τα ζυμαρικά, φημίζονται και για τα γλυκά τους. Ψάχνοντας για πρωτότυπες συνταγές, λοιπόν, πέσαμε πάνω σε μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, με το περίεργο όνομα «Zuppa inglese».
Σημαίνει «αγγλική σούπα», αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με σούπα. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά. Περιέχει κρέμα, σαβαγιάρ και ζελέ φραμπουάζ και είναι σούπερ λαχταριστό και δροστιστικό. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και πώς θα το φτιάξουμε.
Διαβάστε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για το πεντανόστιμο, ιταλικό γλυκό στο Bovary.gr