Το τσουρέκι, έχει συνδεθεί με το Πάσχα σχεδόν όσο καμία άλλη γεύση (πέρα από το αρνάκι). Η αφράτη του σύνθεση, οι μυρωδιές από μαχλέπι και μαστίχα, δίνουν σε αυτές τις λαχταριστές πλεξούδες τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας.
Κάποιοι το επιλέγουν για πρωινό. Κάποιοι άλλοι για απογευματινό, ενώ η πλειοψηφία βρίσκει αφορμές να είναι συνέχεια στην κουζίνα ώστε να κόβει με το χέρι το τσουρέκι και να το απολαμβάνει χωρίς ενοχές (καθώς ό,τι τρώγεται με το χέρι δεν γίνεται θερμίδες).
Συνταγές για τσουρέκια υπάρχουν πολλές. Ομως αυτή του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολήσει. Είναι εύκολη και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το αποτέλεσμα, είναι μυρωδάτα τσουρέκια, αφράτα και μαστιχωτά, σαν να τα αγοράσατε από μαιτρ του είδους...
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή στο Bovary.gr