Η σαλάτα του Καίσαρα είναι η ιδανική επιλογή όταν πεινάμε, αλλά θέλουμε να φάμε κάτι χορταστικό μεν, αλλά όχι παχυντικό. Επίσης, ετοιμάζεται γρήγορα, καθώς η συνταγή της είναι ιδιαίτερα απλή, ενώ δεν χρειάζονται πολλά υλικά.
Η Σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο. Εφευρέθηκε στο Μεξικό το 1924, από τον Ιταλό chef, Caesar Cardini (1896 - 1956).
Συναντώνται πολλές παραλλαγές του ανά τον κόσμο και κορυφαίοι σεφ έχουν τροποποιήσει την συνταγή.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στη σαλάτα ήταν το μαρούλι ως βάση, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κρουτόν και το dressing περιείχε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, ξύδι και κρόκο αυγού, η αντζούγια και το καλαμπόκι προστέθηκαν αργότερα.
Υλικά
- 1 μαρούλι
- 100-130 γραμ. μπέικον
- 1 φλιτζάνι κρουτόν ή φρυγανιά σπασμένη σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζάνι dressing δικιά μας
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Για το dressing
- 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι
- 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
- 2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- 1 σακουλάκι μείγμα μπαχαρικών για σαλάτες
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο δικό του λίπος.
- Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι και το βάζουμε στη σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε τα κρουτόν και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Προσθέτουμε το μπέικον και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα
- Τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Στη συνέχεια, ιδανικό και δροσιστικό επιδόρπιο είναι το σορμπέ νεκταρίνι αρωματισμένο με ρούμι, τη συνταγή του οποίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.