Γκιουζλεμέδες: Το παραδοσιακό τυροπιτάρι της Λέσβου με το περίεργο όνομα και το τραγανό φύλλο - iefimerida.gr

Γκιουζλεμέδες: Το παραδοσιακό τυροπιτάρι της Λέσβου με το περίεργο όνομα και το τραγανό φύλλο

Φωτογραφία: Bovary
Φωτογραφία: Bovary
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε είναι το παραδοσιακό τυροπιτάρι της Λέσβου, οι γκιουζλεμέδες.

Οι γκιουζλεμέδες είναι το παραδοσιακό ορεκτικό της Μυτιλήνης, το τυροπιτάρι που μετέφεραν εκεί οι Μικρασιάτισες νοικοκυρές.

Η λέξη προέρχεται από την τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» και παραπέμπει στις φουσκάλες που δημιουργούνται κατά το τηγάνισμα της ζύμης του γκιουζλεμέ.

Δείτε τη συνταγή για τους γκιουζλεμέδες Λέσβου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τυροπιτάρια Μυτηλίνη συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ