Οι Ιταλοί εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει το πάθος τους για τον καφέ, δίχως όμως να αμελούν τους βασικούς κανόνες.
Στους βασικούς κανόνες συμπεριλαμβάνεται και εκείνος που απαγορεύει την κατανάλωση καπουτσίνο μετά τις έντεκα το πρωί ή αυστηρώς μετά την μία το μεσημέρι.
Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια εμμονή των Ιταλών στους κανόνες, αλλά πολύ περισσότερο στην σωματική υγεία.
Ο καφές φίλτρου Starbucks® έρχεται σπίτι!
Συγκεκριμένα η ρίζα του προβλήματος δεν είναι τόσο ο καφές, αλλά το γάλα που συμπεριλαμβάνεται στο καπουτσίνο.
Η κατανάλωση γάλακτος λίγο πριν ή μετά το φαγητό είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι, καθώς το γάλα όχι μόνο δεν βοηθάει την πέψη αλλά την δυσκολεύει. Γι' αυτό και προτιμούν να το πίνουν νωρίς το πρωί.
Ως εκ τούτου η κατανάλωση ενός καπουτσίνο περιορίζεται στις πρωινές ώρες, με τον εσπρέσο ευτυχώς να σώζει την κατάσταση.