Γιατί δεν κάνει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί - iefimerida.gr

Γιατί δεν κάνει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί

Γιατί στην Ιταλία ο καπουτσίνο είναι αυστηρά πρωινός καφές;
Στην Ιταλία καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ιταλοί εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει το πάθος τους για τον καφέ, δίχως όμως να αμελούν τους βασικούς κανόνες.

Στους βασικούς κανόνες συμπεριλαμβάνεται και εκείνος που απαγορεύει την κατανάλωση καπουτσίνο μετά τις έντεκα το πρωί ή αυστηρώς μετά την μία το μεσημέρι.

Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια εμμονή των Ιταλών στους κανόνες, αλλά πολύ περισσότερο στην σωματική υγεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα η ρίζα του προβλήματος δεν είναι τόσο ο καφές, αλλά το γάλα που συμπεριλαμβάνεται στο καπουτσίνο.

Η κατανάλωση γάλακτος λίγο πριν ή μετά το φαγητό είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι, καθώς το γάλα όχι μόνο δεν βοηθάει την πέψη αλλά την δυσκολεύει. Γι' αυτό και προτιμούν να το πίνουν νωρίς το πρωί.

Ως εκ τούτου η κατανάλωση ενός καπουτσίνο περιορίζεται στις πρωινές ώρες, με τον εσπρέσο ευτυχώς να σώζει την κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καπουτσίνο καφές Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ