Ο τόνος στην κονσέρβα ή στο βάζο είναι μια εύκολη λύση για φαγητό και ταυτόχρονα ένα υλικό δημιουργικό. Η παρακάτω συνταγή για τονοσαλάτα θα σας εκπλήξει.
Ο καθένας έχει τη δική του συνταγή για τονοσαλάτα, ανάλογα με τα λαχανικά που του αρέσει, η παρακάτω συνταγή ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική. Με κύριο χαρακτηριστικό αυτής τις ψητές πιπεριές.
Φρέσκια, ελαφριά και νόστιμη τονοσαλάτα, ιδανική για το καλοκαίρι.
Υλικά για τονοσαλάτα με πιπεριές
- 6 πιπεριές (κίτρινες και κόκκινες)
- 250 γρ. τόνος
- 50 γρ. ελιές
- 1 κλαδάκι μαϊντανό
- 1 πρέζα σκόρδο (φρέσκο ή σε σκόνη)
- αλάτι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για τονοσαλάτα
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο με λίγες σταγόνες λάδι στους 170 βαθμούς.
- Μόλις ψηθεί η φλούδα από τις πιπεριές, ύστερα από 35-40 λεπτά, τις βγάζετε.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για 20 με 25 λεπτά.
- Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις, και στραγγίστε τις.
- Τις κόβετε σε λωρίδες, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, τις ελιές, τον μαϊντανό, μια πρέζα σκόρδο και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο και ανακατέψτε απαλά, η σαλάτα είναι έτοιμη.
Συνδυάστε τη συνταγή με τα φανταστικά ψωμάκια-πιτάκια που είδαμε πριν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο