Ένα ατομικό τσίζκεικ είναι πάντοτε η ιδανική επιλογή για να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία σπιτική συνταγή.
Δεν είναι τυχαίο που το τσίζκεικ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά παγκοσμίως. Είναι κρεμώδες, δροσερό, ελαφρύ και πενανόστιμο χωρίς να είναι λιγωτικό.
Ωστόσο, για όσους από εμάς προσέχουμε τη διατροφή μας, το γλυκό αυτό έδεσμα είναι μία παρασπονδία που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας. Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως βρήκαμε την πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά;
Ψάχνοντας την τέλεια συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια τέλεια ιδέα της διαιτολόγου Αλεξάνδρας Κοντοδήμου για το πιο γρήγορο και υγιεινό τσίζκεικ που μπορείς να φτιάξεις.
Γίνεται πανεύκολα με λίγα και απλά υλικά ενώ το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για 2 μερίδες
Για το μείγμα:
• 300γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 60γρ τυρί κρέμα light
• χυμό και ξύσμα από 1 lime
• λίγες σταγόνες στέβια
• 1 μπάρα all bran αλεσμένη
Για τη μαρμελάδα:
- 500γρ φράουλες ή παγωμένα φρούτα του δάσους
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ σπόροι τσια
- 50ml νερό
- μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
- •λίγες σταγόνες στέβια
- •1 μπάρα all bran αλεσμένη
Eκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες τις οποίες τις έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρότερα κομμάτια
- Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας σταδιακά νερό και τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού
- Μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και τους σπόρους chia και αφήνουμε το μείγμα ένα μισάωρο μέχρι διογκωθούν οι σπόροι
- Μοιράζεις την μπάρα και το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτεις την μαρμελάδα.