Μία λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμο πεϊνιρλί με μοτσαρέλα και ρικότα.
Το πεϊνιρλί είναι από τα αγαπημένα μας σνακ φούρνου που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας. Ωστόσο, το αγαπημένο αρτοσκεύασμα μπορεί κάλλιστα να σταθεί και ως ένα κυρίως γεύμα, και ιδανικό υποκατάστατο για την πίτσα.
Πρόκειται για μία παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της ποντιακής κουζίνας την οποία έφεραν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για γρήγορο και εύκολο πεϊνιρλί με ζύμη πίτσας που θα συναρπάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας
- 150 γρ. ρικότα
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
- 2 κρόκους αυγών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρικότα και τη μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη πίτσας στα 2 και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε οβάλ σχήμα πάχους 3χιλ.
- Πιάνουμε το ζυμάρι από τα άκρα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απαλά τραβάμε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνουμε λίγο.
- Γεμίζουμε το κάθε πεϊνιρλί με το μείγμα τυριών και αλείφουμε τη ζύμη με το άλειμμα κρόκου.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά. Αφαιρούμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο, δημιουργούμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο από κάθε πεϊνιρλί και ρίχνουμε από ένα κρόκο σε κάθε λακκούβα.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα και σερβίρουμε ζεστό.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο