Η τυρόπιτα είναι ένα πιάτο με αμέτρητες παραλλαγές και εμείς επιλέξαμε μια απλή και ελαφριά συνταγή που θα σας συναρπάσει.
Πεντανόστιμες, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, οι παραδοσιακές πίτες με λαχταριστή γέμιση τυριού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια.
Συγκεκριμένα, η σπιτική τυρόπιτα είναι το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων, ιδανική για το σχολείο ή τη δουλειά. Εμείς λοιπόν, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr.
Υλικά
Μετράω με κούπα 200ml.
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά – χωρίστε 1 κρόκο για άλειμμα
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
- 2 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
- Άνοιξα τον φούρνο στους 170°
- Βάζω χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ. και αλείφω λάδι από όλες τις πλευρές.
- Ανακάτεψα το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και το άφησα να φουσκώσει για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσα διαδοχικά τα υπόλοιπα προϊόντα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
- Αποδείχθηκε ένα κολλώδες μείγμα, το οποίο έριξα στη φόρμα, λειαίνω την κορυφή, άλειψα με τον κρόκο, πασπαλίζω με σπόρους και το έψησα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
- Όσο ήταν ακόμα ζεστό, άλειψα με βούτυρο (λάδι)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο