Αν σας αρέσει το μυρωδάτο άρωμα των λεμονιών, είναι σίγουρο πως θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη και ελαφριά συνταγή.
Όλοι πρέπει να έχουμε εύκαιρη τουλάχιστον μία γρήγορη και απλή συνταγή για επιδόρπιο, η οποία θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε το τραπέζι στους φίλους μας αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο να αφιερώσουμε στην κουζίνα.
Η απλή συνταγή για λαχταριστή, ψητή κρέμα λεμόνι που προτείνει ο σεφ Στέλιος Παρλιάρος είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι πεντανόστιμη και αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα επιδόρπια για να κλείσετε όμορφα ένα δείπνο χωρίς να βαρύνετε και να λιγωθείτε.
Λεμονάτη, αρωματική, με ευχάριστη υφή, σούπερ ελαφριά –και μπορείς να την φτιάξεις πανεύκολα ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από γλυκά!
Υλικά
- 500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 190 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 300 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
- 10 αβγά
Για το σερβίρισμα:
- φιλέ αμυγδάλου
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος (διαμέτρου 22-24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα μικρά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.