Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα με φέτα - iefimerida.gr

Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα με φέτα

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ελληνική κουζίνα, οι πίτες κάθε λογής παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν τη δική τους χαρακτηριστική, ντόπια συνταγή με βάση τα τοπικά προϊόντα.

H συγκεκριμένη συνταγή για πατατόπιτα με φέτα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης πρόκειται για μία πολύ απλή παρασκευή για πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ιδανική για να συνοδέψει ένα γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής για πατατόπιτα

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 μεσαία αυγά
  • 80 ml γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, ξερό κρεμμύδι κ.α.)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα (δεν θέλουμε να λιώσουν).
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, αφού έχουν κρυώσει ελαφρώς.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας.
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατάτα πίτα φέτα συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ