Το φθινόπωρο έχει πλέον φτάσει και οι γαστρονομικές μας συνήθειες προσαρμόζονται σιγά σιγά σε γλυκά της εποχής. Μια εξαιρετική συνταγή για apple crumble.
Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για γρήγορο και εύκολο Apple Crumble.
Υλικά συνταγής για Apple Crumble
- 5μήλα πράσινα ή κόκκινα ή και τα δυο
- 250γρ βούτυρο
- 200γρ ζάχαρη
- 250γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 κουταλάκι φρέσκοτριμμένο ginger
Εκτέλεση συνταγής για Apple Crumble
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο ζάχαρη (από το βούτυρο και την ζάχαρη της συνταγής)
- Κόβουμε τα μήλα (μαζί με την φλούδα) σε κύβους περίπου 1cm
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα το ginger, και ρίχνουμε από πάνω μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη (από τα 200γρ) και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα μήλα όση ώρα φτιάχνουμε την ζύμη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα mixer μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ελαφρυά ζύμη.
- Ρίχνουμε τα μήλα στο βουτυρωμένο ταψάκι και από πάνω απλώνουμε κομμάτια από την ζύμη που τα έχουμε κόψει με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία
Λένα Σαμέρκα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο