Στο -όχι πολύ μακρινό παρελθόν- τα ρεβίθια ήταν συνώνυμο μιας φτωχής καθημερινότητας και ίσως μιας ανιαρής κουζίνας.
Σήμερα όμως συναντάμε αυτό το ταπεινό όσπριο στα πιο διάσημα vegan cafe του πλανήτη και στα instragram feed των πλέον περιζήτητων food bloggers. Προφανώς και μιλάμε για την απόλυτη εκδίκηση της cucina povera καθώς τα ταπεινά όσπρια υπήρξαν πάντα διατροφικός θησαυρός, αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνουν τη θέση που πραγματικά τους αξίζει στην κουζίνα.
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, με πιο δημοφιλείς να παραμένουν τα ρεβίθια σούπα και η ρεβιθάδα. Σήμερα φτιάχνουμε 2 συνταγές με ρεβίθια, του Γαβριήλ Νικολαΐδη, πολύ διαφορετικές από ό,τι έχετε συνηθίσει. Εχουν όλη τη θρεπτική αξία των οσπρίων και απίστευτη γεύση, αφού συνδυάζονται αρμονικά με άλλα προϊόντα της ελληνικής γης...
Δείτε τις δύο συνταγές στο Bovary.gr