Όσοι αγαπούν το τσίζκεϊκ να σηκώσουν το χέρι τους! Είναι ένα από τα γλυκά που θεωρούμε κλασικό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε στο σπίτι ή στο ζαχαροπλαστείο.
Οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει την αμερικανική έκδοση, με τη μαρμελάδα φράουλας ή κερασιού. Ωστόσο, δεν είναι και η μοναδική. Πρόσφατα είδαμε την ελληνική βερσιόν με σύκα ενώ τώρα ήρθε να προστεθεί άλλη μία στο μενού.
Το βασκικό τσίζκεϊκ. Έρχεται από την βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα από την χώρα των Βάσκων, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει την όψη καμένου, γι’ αυτό και ονομάζεται και burnt cheesecake. Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη και πραγματικά ξετρελαθήκαμε. Είναι πολύ απλή και λαχταριστή.
Δείτε τη συνταγή για το βασκικό τσίζκεϊκ στο Bovary.gr