Ψάρι, το ωφέλιμο. Πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.
Είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και συνιστάται σε πολλές δίαιτες. Η διατροφική αξία του είναι μεγάλη και θα πρέπει να καταναλώνεται σε εβδομαδιαία βάση, κατά προτίμηση από 1 έως 3 φορές.
Το ψάρι αποτελεί μια χαμηλή σε θερμίδες, αλλά υψηλή σε πρωτεΐνη τροφή που είναι πλούσια σε απαραίτητα πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (γνωστά ως ωμέγα 3) που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο. Τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν θετική δράση σε πολλά διαφορετικά συστήματα του οργανισμού μας, όπως είναι η μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
Πέρα από τα ω-3 λιπαρά, τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Β, που ενισχύουν το νευρικό μας σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου, βιταμίνης Α και D. Τα πιο μικρά ψάρια περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου και φωσφόρου, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών. Ποια είναι όμως τα ψάρια που πρέπει να προτιμήσουμε;
Διαβάστε ποια ψάρια είναι τα πιο υγιεινά στο bovary.gr