Επειδή ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας του καλοκαιριού, του αξίζει να τον αποχαιρετήσουμε με την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.
Ποια είναι αυτή; Πανεύκολη, γρήγορη και με υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας! Τα αυγά με ντομάτα θυμίζουν σε όλους μας τα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμενε λαχταριστό φαγητό. Κι αν συνοδεύονται με μπόλικο ζουμί μπορείτε να βουτήξετε ξανά και ξανά ζεστό ψωμί για έξτα γεύση. Ενα φαγητό που δεν πολλούς θα θυμίσει διακοπές στο χωριό.
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 2 κουτάκια ντοματίνια
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με καπάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τσίλι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και στη συνέχεια αφήνουμε να δέσουν τα υλικά για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Με μια κουταλιά σούπας κάνουμε χώρο στο τηγάνι και απομακρύνουμε λίγο τη σάλτσα στα τοιχώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και φέτα αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη καλοκαιρινή γεύση στο πιάτο μας.