Mία συνταγή για ένα απλό κέικ βανίλιας που θα σας κερδίσει.
Τα κέικ αποτελούν μία εύκολη επιλογή για όλους εμάς που θέλουμε να φτιάξουμε στα γρήγορα ένα γλυκό να υπάρχει στην κουζίνα για να ικανοποιεί τιςε γλυκές μας λιγούρες ανά πάσα στιγμή.
Είτε πρόκειται για ένα κέικ πορτοκαλιού, σοκολάτας, ή κανέλας, κάθε μπουκιά είναι όνειρο, ωστόσο τίποτα δεν συναγωνίζεται τη νοστιμιά του απλού, παραδοσιακού κέικ βανίλιας. Όλοι θυμόμαστε τη γεύση του κέικ που τρώγαμε μικροί από τα χέρια της μαμάς και της γιαγιάς μας, και τα αρώματα που κατέκλυζαν το σπίτι όταν έμπαινε στο φούρνο.
Ιδανικό για πρωινό, για κέρασμα που θα συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ ή για ένα νόστιμο γλυκό σνακ που μπορεί να απολαύσει κανείς ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Υλικά
- 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
- Βάλτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, λίγη κάθε φορά, και συνεχίστε το ανακάτεμα σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 9 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρρευστο και αφράτο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τη δύναμη ψησίματος. Με μια σπάτουλα, διπλώστε απαλά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών, λίγο-λίγο κάθε φορά. Διπλώστε μέσα τη βανίλια.
- Αδειάστε το μείγμα σε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ που έχουν στρωθεί με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.